Pianul cu poeme – Miercuri, 24 Februarie

Actrita Daniela Nane si pianista Ioana Maria Lupascu sunt protagonistele unui nou spectacol eveniment de poezie si muzica, intitulat “Pianul cu poeme”.

Cele doua artiste vor evolua pe scena Restaurantului Elisabeta, miercuri, 24 februarie ora 20:30.

Versurile unor poeti ca: Mihai Eminescu, Jacques Prevert, Victor Eftimiu, George Cosbuc, Ana Blandiana, Magda Isanos sau Costache Ioanid, se vor impleti cu armoniile imaginate de: Astor Piazzolla, Serghei Rahmaninov, Constantin Silvestri,  Saeed Sharifian sau Ioan Dobrinescu.

Daniela Nane este actrita la Teatrul Bulandra din Bucuresti din 1995, de cand a absolvit Academia de Teatru si Film din Bucuresti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Catalin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam si Berlin in 1995 si inca un masterat in Cultura, civilizatie si teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, in 2012. A debutat in teatru in iunie 1995, sub indrumarea regizoarei Catalina Buzoianu, in spectacolul “Patul lui Procust”, dupa care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierduta”, „Scandal la Palermo”, „Fuga” si noile productii realizate in regia lui Andrei Serban – “Omul cel bun din Seciuan” si in regia lui Alexandru Darie – “Conversatie dupa inmormantare”. Tot in 1995 debuteaza si in film, in “Eu sunt Adam”, in regia lui Dan Pita, urmand roluri in filme de lungmetraj sau de televiziune, romanesti sau internationale. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitata    de-a lungul timpului in numeroase spectacole, atat in Bucuresti, la Ateneul Roman, cat si in alte orase din Romania, iar in luna octombrie a anului 2015 a sustinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice de la Palatul Mogosoaia.

Pianista Ioana Maria Lupascu incepe studiul pianului la varsta de patru ani. Intre 2001 si 2005 a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. A fost laureata a numeroase concursuri din Romania, Grecia si Turcia. Este o prezenta constanta pe scene din Italia, Romania, Elvetia, Belgia, Turcia si Spania. A cantat sub baghetele unor dirijori importanti: Jean Francois Antonioli (Elvetia), Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters (Olanda). A colaborat cu instrumentisti precum: Ladislau Petru Horvath, Romel & Victoria Joseph si Florin Paul. In Italia a fost corespondent al cotidianulului Monitorul, iar in 2009 a lansat romanul autobiografic–„Printul Baghetei”. In 2007 i-a aparut CD-ul “Live Piano Solo”, iar in 2009 CD-ul “Piano Recital”. In 2012 aduce ca inovatie scenica alaturarea muzicii clasice dansului flamenco reprezentat de Lucas Molina, in spectacolul SEDUCCION. In 2014 colaboreaza cu contratenorul Cezar Ouatu si tot in 2014 ia nastere proiectul PianoTango. A realizat spectacole eveniment impreuna cu mari personalitati ale artei teatrale: Ion Caramitru, George Banu, Daniela Nane, Marian Rilea, Constantin Chiriac. Deseori este invitata in juriile concursurilor de pian. Din anul 2007 este solista concertista a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiesti.

La inceputul acestui an cele doua artiste au fost protagonistele Turneului National Armonii Pascale.

Bilet tombola: 35 lei

Rez&Info:0727.703.703

Formular de rezervare online:

In scurt timp de la primirea solicitarii dumneavoastra, va vom contacta pentru confirmarea rezervarii.

Numele (obligatoriu):

Adresa de email (obligatoriu):

Telefonul tau (obligatoriu):

Scrie numarul de locuri pe care doresti sa le rezervi: